Volg de wieken van de molen

meerdaags arrangement rond Nieuwpoort, Groot-Ammers en Kinderdijk

Op een prachtig plekje aan de Buitenhaven in het vestingstadje Nieuwpoort staat het gerestaureerde pand van de familie Den Braven, dat voorheen diende als stadsboerderijtje, daarnaast bevindt zich de schuur, die dienst deed als Uitspanning. Na een ingrijpende verbouwing in 1996, is hier een sfeervolle Bed & Breakfast gerealiseerd met authentieke details.

Na aankomst kunt u in alle rust het kleine vestingstadje Nieuwpoort verkennen. Aan de hand van een wandelgids met beschreven route en leuke achtergrondinformatie komt u langs het fraaie stadhuis waarin het historisch museum ‘Het Stadhuis’ is gevestigd, over de stadswallen, langs de grachten en de vele gerestaureerde monumenten, zoals het Arsenaal en de Waag. Nieuwpoort biedt voldoende gelegenheid voor een gezellig diner in een van de kleine restaurantjes in het stadje.

molen

De volgende dag kunt u de Alblasserwaard gaan verkennen op de manier die u het prettigst vindt.

U kunt kiezen voor een fietsroute langs de molens van Kinderdijk (40 km). Kinderdijk ligt in het laagste punt van de Alblasserwaard. Uit de hele waard stroomt het water hier naar toe. Om toch drogen voeten te houden werden er 20 molens gebouwd, waarvan er nu 19 over zijn. Inmiddels zorgen elektrische gemalen voor de bemaling, maar de molens worden voor noodgevallen nog wel bedrijfsklaar gehouden. In 1997 heeft de UNESCO (VN-organisatie voor onderwijs, cultuur en wetenschap) de molens van Kinderdijk op de werelderfgoedlijst geplaatst. Aan de Nederwaard 5 te Kinderdijk is een molen die dagelijks bezocht kan worden.

Mocht u meer van wandelen houden dan kunt u in plaats van de fietstocht kiezen voor de boerenland-wandelroute ‘Het Ooievaarspad’ (16/10 km). Comfortabel uitrusten kunt u op het terras van Restaurant ‘t Raadhuis van Goudriaan.

Arrangement voor twee personen vanaf €  205,- inclusief:

 • 2 x overnachting in Bed & Breakfast De Uitspanning
 • 2 x ontbijt in Bed & Breakfast De Uitspanning
 • 1 x wandelroute met informatieve wandelgids door vestingstadje Nieuwpoort
 • 1 x molenroute inclusief lunchpakket OF 1 x boerenlandwandelroute ‘Ooievaarspad’ inclusief lunchpakket.
 • 1 dag fietshuur voor twee personen
 • Informatiebrochures met toeristische tips en bezienswaardigheden in de omgeving
 • exclusief toeristenbelasting

Langer verblijven dan drie dagen? Overnachtingen bijboeken kan voor € 92- per kamer per nacht. Het arrangement is te boeken tot 4 personen en biedt zeker ook voor kinderen veel plezier. Vraag bij uw gastvrouw naar mogelijkheden en kosten.

Extra te reserveren opties:

 • De wandeling door Nieuwpoort in uw arrangement kan worden uitgebreid met een bezoek aan het historisch museum ‘Het Stadhuis’ , zie www.histkringnieuwpoort.nl).
 • Uw arrangement kan worden aangevuld met een bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard. Beleef met de hele familie het Hollandse landleven. (www.avonturenboerderij.nl).
 • De bezoekmolen op Kinderdijk www.kinderdijk.nl
 • Het molengebied verkennen vanuit de fluisterboot? Samen heerlijk genieten of samen met uw (klein)kinderen het molengebied beleven vanuit een kano of fluisterboot. Diverse mogelijkheden.
 • U kunt tijdens uw verblijf Zilverstad Schoonhoven of Glasstad Leerdam bezoeken. Bij uw overnachtingadres liggen brochures voor u klaar met alle tips en bezienswaardigheden van deze stadjes.
 • U kunt tijdens uw verblijf kennismaken met gastvrije streekbewoners (het bezoeken van kleinschalige streekmusea, kaasboerderijen, theetuinen, poldersportboerderijen, etc). De streekbrochure Ontdek de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden met alle activiteiten in de nabije omgeving ligt voor u klaar bij uw overnachtingadres.
 • Kinderen genieten volop van het buitenzwembad met lange glijbaan in Groot-Ammers. Buitenbad De Dompelaar heeft voor ieder wat wils. Of het nu gaat om banen zwemmen, recreatief zwemmen, leszwemmen of gezellig zonnen op de ligweide. Het Buitenbad is van mei t/m half september geopend (www.zwembaddedompelaar.nl).
 • Het bezoeken van museum De Koperen Knop is een aanrader (op 15 km afstand van Nieuwpoort). Kijk voor meer informatie of voor de wisselexposities tijdens uw verblijf op www.koperenknop.nl

Wilt u dit arrangement reserveren? Neem dan contact met ons op.