Prinsessen arrangement

Meerdaags arrangement rond Nieuwpoort, Schoonhoven en Oudewater. Voor 2 personen vanaf  205 euro, inclusief 2 overnachtingen met ontbijt, een wandelroute door Nieuwpoort/Schoonhoven, Prinsesse-fietsroute of ZuidelijkeDijken-fietsroute, met lunchpakket, fietshuur, diverse brochures. prinsessen

Na aankomst kunt u in alle rust het kleine vestingstadje Nieuwpoort verkennen. Aan de hand van een wandelgids met beschreven route en leuke achtergrondinformatie komt u langs het fraaie stadhuis waarin het Historisch museum ‘Het Stadhuis’ is gevestigd, over de stadswallen, langs de grachten en de vele gerestaureerde monumenten, zoals het Arsenaal en de Waag. Nieuwpoort e.o. bieden voldoende gelegenheid voor een gezellig diner in een van de kleine restaurantjes. De volgende dag kunt u de enkele Vestingsteden bezoeken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Oude Hollandse Waterlinie. In het Rampjaar 1672 redde Prins Willem III de Republiek.

U kunt kiezen voor een fietsroute naar Schoonhoven en de Lopikerwaard. Met het pontje steekt u de rivier de Lek over, gaat u onder de Veerpoort door en brengt u een bezoekje aan het gezellige historisch centrum. Maakt u beslist een rondwandeling over de omwalling van Schoonhoven en vervolgt u dan de fietstocht: Bovenberg, Franse Kade en langs het riviertje de Vlist. De route die Wilhelmina van Pruisen in haar koets moest nemen, gaat langs Haastrecht en waar zij met een pontje werd overgezet, ligt nu het Wilhelmina van Pruisen ophaalbruggetje over de Hollandsche IJssel. Via Oudewater, Polsbroek en Bonrepas terug naar Schoonhoven en Nieuwpoort. U kunt ook kiezen voor een fietsroute naar Gorinchem en de zuidelijke-dijkenroute. Hierbij brengt u een bezoek aan de Vestingdriehoek, Heukelum-Asperen, Leerdam, fort Everdingen, Vianen, Ameide-sluis, Zouwendijk.

Arrangement voor twee personen vanaf €  205,-  is inclusief:

  • 2 x overnachting in Bed & Breakfast De Uitspanning
  • 2 x ontbijt in Bed & Breakfast De Uitspanning
  • 1 x wandelroute met informatieve wandelgids door vestingstadje Nieuwpoort en/of Schoonhoven
  • 1 x Prinsessenfietsroute (35 KM) inclusief lunchpakket OF

1 x Zuidelijke-dijkenfietsroute (65 KM) inclusief lunchpakket.

  • 1 dag fietshuur voor twee personen
  • Informatiebrochures met toeristische tips en bezienswaardigheden in de omgeving.
  • excl. toeristenbelasting
  • Het arrangement is te boeken tot 4 personen.