Omgeving

Vanuit deze bijzondere locatie kunt u in alle rust wandelen door het vestingstadje. Aan de hand van een beschreven wandelroute komt u langs het fraaie stadhuis waarin het Museum van Nieuwpoort (http://www.histkringnieuwpoort.nl) is gevestigd, over de stadswallen, langs de grachten en de vele gerestaureerde monumenten, zoals het Arsenaal en de Waag.

Vanuit Nieuwpoort kunt u de Alblasserwaard gaan verkennen op de manier die u het prettigst vindt, wandelend, fietsend of per kano. In de streek treft u alle facetten die het rivierenland zo boeiend maken: de ongeschonden natuur met rijke flora en fauna, wolkenluchten en water, knotwilgen en molens, uitgestrekte weilanden met grazend vee, historische boerderijen in lintbebouwing, lieflijke dorpjes aan dijken en rivieren, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, met vele historische bezienswaardigheden.

Koetshuis Slot Liesveld

Tijdens uw ontdekkingstocht bestaan er diverse mogelijkheden om ambachtelijke bedrijven te bezoeken. Deze streek is ideaal voor een aantal afwisselende fiets-, wandel- en kanotochten. Zo zijn er natuurpaden uitgezet; dit zijn wandelroutes van 5 tot 10 kilometer die veel aandacht hebben voor de natuur langs de route. Voorts bestaan er diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes. Als Koning Winter haar intreden heeft gedaan, bestaat de mogelijkheid om schaatstochten te maken door de Alblasserwaard (routes 25, 50 en 70 km) De molens in Kinderdijk, deze zijn wereldberoemd en staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. (http://www.kinderdijk.nl)